Novosadska trka Business Run donela je sve brojnijoj ekipi Heliantovih sportista-amatera fenomenalnu zabavu, ali i izvanredno 5. mesto među gotovo 90 kompanija sa 915 takmičarki i takmičara koji su istrčali pet kilometara.

 

Heliant je i u ovoj, trećoj trci u kojoj je učestvovao ove sezone, ozbiljno pristupio. Dobro, nisu baš svi svakog dana punom parom trenirali tokom pripremnog perioda, ali je zato sa mnogo entuzijazma i dobre energije, u karavanu od šest automobila, čak 27 atletičara i navijača stiglo do novosadskog Štranda, gde se poslednja ovogodišnja BR trka održala.

Nećemo pomenuti da je jedan automobil promašio skretanje za Novi Sad, te da je u njemu bio i Mladen, jedan od Heliantovih najuspešnijih trkača. Važno je da ipak stigao na početak trke i – ponovo briljirao.

 

 

I pored problema sa pogađanjem skretanja i kiše koja je sportiste rashladila u Novom Sadu, Mladen Preradović je postigao izvanredno vreme, 19:31 (2. u Heliantovoj ekipi, 15. u generalnom plasmanu).

Naravno, dominirao je još jednom najbolji Heliantov trkač, Ivan Živojinović Žile. Dobro je zavezao pertle ovog puta i istrčao je impresivnih 18:59, zauzeo 8. mesto u generalnom plasmanu i bio najbrži u Heliantovom 13-članom timu.

Jelena Savić, 14. Heliantova takmičarka prijavljena za ovu trku, ovog je puta bila sprečena da učestvuje, bez obzira na to što semafor tvrdi drugačije (rešenje ove enigme videti na kraju teksta).

Ne samo Žile i Mladen – svi su bili izvanredni. Pljuštali su lični rekordi kako je ko prolazio kroz cilj. Ispostavilo se na kraju da su svi popravili sopstvene rezultate sa prethodnih trka na pet kilometara.

Heliantov šampion, Vido Mladenović, momak koji je osvojio pehar u bacanju trojki na takmičenju Trojka iz bloka u Budvi, trčao je kilometar za četiri minuta – semafor je pokazivao 20:03, kada je prošao kroz cilj.

Propozicije nalažu da se računaju tri najbolja rezultata, tako da su Žile, Mladen i Vido – koji su i u Nišu bili najbrži – za Heliant osvojili 5. mesto.

U trci su učestvovali i Boban Mladenović, Milan Simonović, Aleksa Čolović (trčali ispod 25 minuta), Bojan Beuković, Igor Bućić, Dimitrije Plavšić, Vujica Luković, Marko Adam, Jovana Joksimović i Marija Mladenović.

Aleksa je prvi put trčao i postigao odlično vreme (24:05). Ima tek 21 godinu, najmlađi je, u njega  Heliantova atletska reprezentacija polaže velike nade na budućim takmičenjima.

Neverovatan napredak je pokazao i Adam, koji je od Beograda, preko Niša do Novog Sada vreme u svakoj trci popravljao za po tri minuta.

Jelena, rekosmo, nije trčala, ali to ne znači da semafor nije ubeležio njeno vreme, što se može videti i na zvaničnoj listi sa rezultatima.

Ova misterija nije do kraja rasvetljena. Postoji nekoliko različitih teorija koje su pokušale da objasne ovaj fenomen. Definitivno, Jelena nije hakovala semafor, ali kako se njeno ime tamo pojavilo?

Verovatno je najbliža istini verzija koja kaže da je za sve kriv – Žile!

Naime, pošto se trka uveliko završila, on je slučajno stavio Jelenin broj za takmičenje u svoj ranac i tako aktivirao brojač. Žile se sa tim brojem u rancu neko vreme šetkao okolo, pa je u nekom trenutku prošao kroz cilj, u vreme dok je semafor i dalje radio, i tako registrovao Jelenino vreme.

Posle trke se, kako nalažu sportski običaji, otišlo na večeru i piće u kafanu, da se iscrpljeni sportisti okrepe, pre uspešnog povratka sportskog karavana u Beograd, tako da nijedan automobil nije zalutao.

 

Oops...
Slider with alias bussiness_run_novi_sad not found.