Vido, majstore, Vido, majstore! – orilo se zgradom u Mekenzijevoj, pored poslovnih prostorija Helianta, uz himnu „Bože pravde“ sa zvučnika, dok je Vido, na terasi na petom spratu, ogrnut nacionalnom zastavom, sa peharom u ruci, uzbuđeno otpozdravljao fanovima…

 

Vido Mladenović je mladi Heliantov programer, koji je na humanitarnom sportskom takmičenju u Budvi u šutiranju trojki – „Trojka iz bloka“ – briljirao (on će skromno reći da je imao sreće) i pobedio u konkurenciji 80 (osamdeset) trojkaša!

Doneo je u Beograd šampionski pehar, što su njegovi brojni fanovi u Heliantu znali ca cene. Vido nam je ublažio duševne bolove izazvane time što se nismo slavno proveli na svetskom prvenstvu u košarci, a doček na Heliantovom balkonu zamenio je toliko očekivani doček ispred Skupštine Beograda.

Posle dočeka na petom spratu u Mekenzijevoj, Vido je za heliant.rs izjavio da je i sam bio iznenađen pobedom u Budvi:

„Imao sam dosta sreće“, kaže Vido i dodaje da misli da je više realan nego skroman kada to kaže. „Prijavio sam se čisto da probam, nisam imao nikakve ambicije, samo sam hteo da podržim humanitarnu akciju“ („Trojka iz bloka“ pomaže socijalno ugroženim porodicama sa više dece, prim.nov).

„Neke su se kockice u Budvi poklopile“, skromno je svoj fantastični uspeh opisao Vido, dok su neke njegove ponosne koleginice i kolege to videle nešto drugačije: „Izdominirao je ostavivši srce na terenu!“

 

Te večeri u Budvi, tokom takmičenja koje je trajalo od šest popodne do 11 uveče, Vido je iza sebe ostavio svih 79 protivnika.

Nadmetanje se odvijalo iz dva dela: u prvom krugu je to bilo brzo šutiranje trojki sa tri različite pozicije, na kojima su bila tri stalka sa po pet lopti.

Vido tokom prvog kruga nije pokazao svoj raskošni talenat, preciznije, jedva se provukao među 10 najboljih, koji su ušli u finale, pošto je imao 7 od mogućih 18 poena.

Ali onda je proradio inat Heliantovog programera!

Finale je odigrano prema pravilima šutiranja trojki na „Ol star“ takmičenju NBA lige u Sjedinjenim Američkim Državama – po pet lopti sa pet mesta, svaka poslednja lopta donosi dva poena i sve to mora da se završi za minut.

Vido je trebalo da baci 25 lopti za minut (pet stalaka po pet lopti, svaka poslednja lopta iz stalka nosi dva poena), ali je zadržao smirenu ruku i zaradio 14 poena, uprkos tome što poslednje 2-3 lopte nije ni uspeo da baci jer mu je vreme isteklo. Tako je sa 21 poenom u oba kruga trijumfovao.

„Imao sam u nekim poenima ludu sreću, ulazile su u onoj brzini, dok sam pokušavao da šutiram što brže, i neke lopte od table, neke su ulazile nekako… bezveze“, objašnjava kroz smeh Vido, koji kaže da je pre toga učestvovao samo na jednom ovakvom takmičenju, na kome je ispao u prvom krugu.

„Nisam ni u snu očekivao da ću da budem prvi kad sam se prijavio. Posle prvog kruga sam video da mogu da postignem nešto više i nadao sam se da ću da budem treći. Ali kad sam pobedio – baš sam se iznenadio, nisam mogao da verujem kad su izgovorili moje ime, mislio sam sve do tada da nema šansi da se tako nešto desi“, kaže Vido.

Ne samo što se to zaista dogodilo, već je doživeo i ovacije na povratku u Beograd, među koleginicama i kolegama iz Helianta, koji su okitili balkon balonima i pevali mu: „Uzeo si trofej, Vidojeeee, Vidojeeee, Vidojeeeeeeee“…

 

Oops...
Slider with alias vido_docek not found.