Još jedan uspeh Heliantovih sportista: na trci Serbia Business Run u Nišu na 5.000 metara osvojili smo 4. mesto u oštroj konkurenciji 400 takmičarki i takmičara iz 50 kompanija.

 

Bila je to tek druga trka na kojoj su zaposleni iz Helianta učestvovali – debi je bio u junu, u Beogradu, na najvećoj „biznis“ trci ikada održanoj u Srbiji, kada smo bili 48. među 352 kompanije, koje su poslale 4.346 učesnika.

 

Najbrži među Heliantovim šampionima – što je za nas svako ko istrči tih 5.000 metara – bio je Ivan Živojinović, koji je u Nišu bio 8. Teško je poverovati na osnovu rezultata, ali Žile nije profesionalni atletičar. Štaviše, počeo je rekreativno da trči pre godinu i po dana, ali je njegovom uspehu i te kako pomoglo to što na posao dolazi biciklom.

Zile

Još da mu se pertla nije odvezala, zbog čega je izgubio 30-ak sekundi, gde bi mu bio kraj! Žile je u Nišu potvrdio sjajnu formu, pošto je u Beogradu bio 33. od 4.346 takmičarki i takmičara.

 

Sjajni su bili i Mladen Preradović i Vido Mladenović, koji su drugarski podelili 20. i 21. mesto.

Pored njih, Heliant su u Nišu u najlepšem svetlu predstavili Boban Mladenović (29. mesto), Milan Simonović (74), Jelena Savić (77), Dimitrije Plavšić (156), Igor Bućić (198), Marko Adam (234) i Marija Mladenović (246).

Mariji je ovo bilo prvo trkačko takmičenje i prvi put je istrčala pet kilometara. Novajlije su na 5.000 metara bili i Mladen i Vido, kao i Igor i Dimitrije.

Marko i Milan istrčali nove lične rekorde, iako je staza u Nišu bila neuporedivo teža od one u Beogradu.

Sa njima je sve vreme bio, bodrio ih i bezbedno vozio Miloš Ivanović, koji posle svega zasluženo nosi nezvaničnu titulu Heliantovog „selektora“.

Teško da je sve to moglo biti uspešnije, pošto neke ekipe u svom sastavu imaju i profesionalne atletičare, ali pobeda na ovakvim takmičenjima nije najvažnija – bila je to pre svega još jedna lepa prilika za druženje sa koleginicama i kolegama iz cele Srbije.

Ali nema opuštanja! Sledi Novi Sad već 10. oktobra, poslednje ovogodišnje Business Run takmičenje (pored Beograda i Niša, održano je i u Subotici i Kragujevcu), za koju Heliant prijavljuje 12 takmičarki i takmičara.

Ovom prilikom podsećamo i na još jedan uspeh naših mladih sportista – nedavno je programer Helianta Vido Mladenović u Budvi, na takmičenju „Trojka iz bloka“, osvojio prvo mesto.

 

Oops...
Slider with alias bussiness_run_nis not found.