Aplikacija kompanije „Heliant“, Otvori plavi krug, koja pomaže obolelima od dijabetesa, nagrađena je kao jedna od četiri najbolje aplikacije u Srbiji na svečanoj godišnjoj dodeli nagrada za najbolje vebsajtove, aplikacije i naloge na društvenim mrežama Top50 u izboru časopisa PC Press.

Ugledno priznanje časopisa PC Press dodeljuje se već 26 godina, podržavajući i afirmišući one koji su se u onlajn prostoru dokazali posebnom funkcionalnošću, kvalitetnim sadržajem, dizajnom.

Otvori plavi krug“ je interaktivna i intuitivna aplikacija koju je kompanija „Heliant“ kreirala sa ciljem da unapredi fizičke aktivnosti i aktivno promoviše zdrav način života kod obolelih od dijabetesa.

OPK aplikacija pomaže korisnicima da sprovodu sopstveni plan šetanja na posebno određenim stazama. Putem aplikacije je omogućeno prijavljivanje za organizovane šetnje uređenim stazama zdravlja, koje vode medicinske sestre.

Pored obolelih od šećerne bolesti, u šetnjama učestvuju i gojazne osobe i drugi kod kojih se procenjuje da postoji rizik od nastanka dijabetesa ili su jednostavno zainteresovani za zdrav život. Oni mogu da se prijave za šetnje preko sajta ili aplikacije „Otvori plavi krug“.

Kompanija „Heliant“ već dugi niz godina razvija svoju granu „Touch“ koja obuhvata mobilne aplikacije za pacijente.

Aplikaciju „Otvori plavi krug“ možete preuzeti na AppStore i na GooglePlay. To je do sada učinilo već više od 3.100 korisnika.