Predstavnici kompanije „Heliant“, Vukašin Radulović i Nemanja Gružanić, učestvovali su na onlajn događaju održanom na Katedri za računarstvo i informatiku Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 28. maja 2022. godine.

 

Tada su, pored predstavnika drugih IT kompanija, govorili o radu kompanije „Heliant“, stručnim praksama, kao i o različitim mogućnostima za usavršavanje i saradnju sa studentima i profesorima fakulteta.

 

Ovim je nastavljena uspešna saradnja sa Matematičkim fakultetom započeta u martu ove godine, kada su Anđelka Zečević i doc. dr Jovana Kovačević u prostorijama kompanije „Heliant“ održale predavanje o mašinskom učenju.

 

Predavanje Anđelke Zečević za HELIANT dev tim

 

Predavanje Anđelke Zečević za HELIANT dev tim

 

U aprilu je šef razvojnog tima kompanije „Heliant“, Filip Maljković, govorio studentima Matematičkog fakulteta u okviru predmeta „Programiranje baza podataka“, koji predaje dr Nina Radojičić Matić.

Matematički fakultet

Zvanično je osnovan 1995. godine izdvajanjem iz Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i vodeći je akreditovani fakultet u Srbiji u oblasti matematike, astronomije i informacionih sistema i tehnologija.

 

Na Matematičkom fakultetu diplomiralo je više od 7.500 studenata, više od 1.000 je završilo master studije i više od 500 je doktoriralo.

 

Do sada je iz reda predavača na ovom fakultetu izabrano deset članova Srpske akademije nauka i umetnosti.

 

Svake godine, oko 300 studenata upiše smerove informatike i računarstva, dok oko 30 studenata upiše master programe .

 

Program predstavljanja kompanija studentima Matematičkog fakulteta