U organizaciji Udruženja pravnika i ekonomista u zdravstvu, za vikend je održana dvodnevna konferencija pod nazivom „Šta nam donose novine u zdravstvenom sistemu Srbije“.

 

Na konferenciji je govorio i predstavnik kompanije „Heliant“, Vukašin Radulović, koji je, zajedno sa dr Ivanom Božović Spasojević sa Instituta za onkologiju i radiologiju, učestvovao na panelu „Šta nam donosi telemedicina – ugao lekara i programera“.

 

 

Dragana Milosavljević sa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, je na konferenciji govorila i o izazovima tokom pandemije COVID-19 iz ugla ekonomiste, dr Ljiljana Gojković Bukarica sa Medicinskog fakulteta je imala izlaganje o novim farmakoterapijskim mogućnostima kod nas, dok je dr Ljiljana Stamatović iznela šta donosi fleksibilan način lečenja pacijentima u Srbiji.

 

O decentralizaciji i fleksibilnom lečenju pacijenata razgovaralo se i na panel diskusiji, u kojoj su učestvovali prof. dr Danica Grujičić i prof. dr Davorin Radosavljević iz IORS, prof. dr Zoran Radovanović (IOV), dr Nenad Mijalković (UKCS), dipl. prav. Miloš Kukulj (IORS), dipl. ecc. Dragana Milosavljević (UKCS) i dipl. ecc. Zorica Tasić (OB Leskovac). Diskusiju je moderirala Ivana Božović. Vanja Vulić iz digitalizuj.me je govorio o eri digitalne transformacije zdravstvenog sistema.

 

Nacionalni plan digitalizacije zdravstvenog sistema u Srbiji izneo je Nikola Radoman iz Ministarstva zdravlja.