Vesna Gočanin, šefica računovodstva Specijalne bolnice za interne bolesti u Vrnjačkoj Banji ističe prednosti Monea, finansijskog programa koji joj olakšava posao u vreme kada se od nje traži da pravi sve više izveštaja.

 

Lako prilagođavanje

Moneo smo uveli u maju ove godine. U početku, pravo da vam kažem, ništa mi nije bilo jasno, pa sam se konsultovala sa koleginicama iz Blaca, Brusa i Aleksandrovca. One su sve bile prezadovoljne Heliant programom. Kako sam upoznavala program, vrlo brzo sam se navikla i počela da se snalazim. I sada se osećam kao da sam oduvek radila u Moneu“, kaže Vesna Gočanin.

 

Moneo olakšava posao oko izveštaja

„Ovaj program mi mnogo olakšava posao zato što budžetsko računovodstvo traži sve veći broj finansijskih, robno-materijalnih, knjigovodstvenih i drugih izveštaja koje ja sada sa lakoćom mogu da izvučem. To je za mene suština čitavog unosa podataka i Moneo mi puno olakšava rad oko plata, knjigovodstva, javnih nabavki, likvidature…

 

Moneo zadovoljava sve naše interne potrebe za izveštavanjem, ali i potrebe Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji sve više traži da se izveštava. Program nam odgovara i zbog toga što je prilagođen zdravstvenim i budžetskim ustanovama, koliko ja mogu da primetim, i u tom smislu zadovoljava sve naše potrebe“.

 

Jednostavno ažuriranje

„Ažuriranje novih verzija programa je isto tako jednostavno – to radimo u par klikova. Olakšava puno i to što uz nove verzije dobijamo i obaveštenja o tome kakve su novine uvedene.

 

U startu su nam podešene i sve opcije o tome ko može da pristupa kojim podacima. Ja mogu da uđem u svaki dokument, da sve u njemu proverim i promenim nešto ako je to potrebno. Ostali korisnici u bolnici mogu da vide samo ono što oni rade.

 

Meni je veoma važno za moj posao da mogu svemu da pristupim.  Važno mi je, zato što knjižim, da mogu da pristupim dokumentu i u njemu promenim ono što eventualno nije u redu“.

 

Efikasnost

„Moneo nam je zaista puno pomogao da budemo efikasniji. Mi smo ranije imali program koji nije pružao mogućnost dobijanja bilo kakvih izveštaja. Moneo jeste malo sitničav u smislu preciznosti unosa podataka i svih podešavanja – on traži dosta da se o svemu vodi računa, ali zato omogućava veliki broj izveštaja, što je po meni, kao što sam rekla, svrha upotrebe jednog takvog programa“, kaže za heliant.rs Vesna Gočanin, šefica računovodstva Specijalne bolnice za interne bolesti u Vrnjačkoj Banji.