Vesna Lenov, rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske poslove Doma zdravlja Zvezdara, govori o uvođenju Heliantovog računovodstvenog informacionog sistema u ovu zdravstvenu ustanovu.

 

Kompatibilnost

Heliant Health, kao zdravstveni sistem, je u Domu zdravlja Zvezdara postavljen još 2009. godine, dok je računovodstveni softver Heliant Moneo instaliran 2015″, podseća Vesna Lenov.

„Smatrali smo da svi informacioni sistemi treba da budu kompatibilni, pa smo odlučili da zdravstveni sistem povežemo sa ekonomskim, odnosno računovodstvenim, u kome su blagajna, centralni magacin i magacin apoteke.

Sa Moneom smo proširili polje rada, pošto pre toga nismo imali magacin apoteke integrisan u informacioni sistem“.

 

Unapređenje rada

„To je bio novi, napredniji program, doneo je unapređenje u radu. Jedina naša primedba je bila to što ima dosta koraka da bi se došlo do nekih rezultata. Raspitali smo se i znamo da su i drugi noviji programi takvi. Verovatno to tako mora, verovatno su ti koraci neophodni da bi se sve unutar sistema povezalo. Noviji programi su zahtevniji, pošto sada imamo mogućnost pravljenja izveštaja“.

 

Ažurnost

„Iz Helianta stalno ažuriraju i menjaju kako bi korisnicima bilo što lakše za rad. Istovremeno, svaki program ima i prednosti i mana, nema nijednog koji je idealan. Takođe kod nas u računovodstvu ima stalno nekih promena u zakonu i taj program često treba da se prilagodi i implementira“.

 

Nove verzije

„Probleme koji se pojave rešavamo. Kad god njih u Heliantu kontaktiramo, oni to reše. Imaju i nove verzije programa, koji oni implementiraju, testiraju i onda nas obaveste da je ta verzija puštena“.

 

Bezbednost

„Program je bezbedan, znaju se procedure, kako se ide sa ulaskom, logovanjem, postavljen je po hijerarhiji, tako da se zna ko u čemu može da radi“, kaže Vesna Lenov iz Doma zdravlja Zvezdara.