Savetovanje, tradicionalni stručni skup koji organizuje Komora zdravstvenih ustanova Srbije, pod nazivom Zdravlje za sve – prioriteti i perspektive održava se od 29. do 31. maja na Zlatiboru.

 

Tokom Savetovanja govorilo se o najaktuelnijim organizacionim, pravnim i finansijskim pitanjima u zdravstvu, što je privuklo veliki broj zaposlenih u zdravstvenim ustanovаma.

Među predavačima su bili eksperti iz Srbije i regiona, kao i predstavnici svih važnih institucija u sistemu zdravstvene zaštite.

Pored aktuelnosti u zdravstvenom sistemu u Srbiji, koje su na početku Savetovanja istakli predstavnici Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, govorilo se i o motivaciji zaposlenih u zdravstvu i ravnomernoj dostupnosti i raspoređenosti kadra, finansijskom upravljanju i kontroli, internoj reviziji i drugim temama. Jedan od govornika u uvodnom delu bio je prof.dr Georgios Konstantinidis, predsednik UO KZUS, koji je pričao o „Klimatskim promenama i zdravlju“.

 

 

Veliku pažnju izazvao je panel posvećen digitalizaciji zdravstva u Srbiji.

Na panelu su govorili Vukašin Radulović iz kompanije Heliant, kao predsednik Saveta za zdravstvo NALED-a, prof.dr Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Zdravko Grubač, koordinator za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Republike Srpske, dok je moderator bila Isidora Šmigić, iz NALED-a.

U pratećem programu Savetovanja, pažnju je izazvala edukacija „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“.