Na današnjem IQVIA Pharma Market Forumu, pored eminentnih predstavnika međunarodnih i domaćih farmaceutskih i tehnoloških firmi, ispred kompanije „Heliant“ učestvovao je Vukašin Radulović.

 

Kompanija „IQVIA“, organizator ovog foruma održanog u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, vodeći je globalni provajder napredne analitike, tehnoloških rešenja i usluga kliničkih istraživanja u oblasti prirodnih nauka. Posluje u više od 100 država i ima oko 86.000 zaposlenih.

Na IQVIA Pharma Market Forumu se na panelima govorilo o aktuelnim trendovima na globalnom i srpskom farmaceutskom tržištu, o digitalnoj transformaciji u zdravstvu i omogućavanju inovativnih načina lečenja pacijenata. Razgovaralo se o tome kako da okrenutost medicine pacijentu u realnosti postane snažnija, odnosno kako da se u Srbiji ojača zdravstvena zaštita kroz pristupe koji su usmereni na pacijenta.

U panel diskusiji o digitalnoj transformaciji zdravstvene zaštite, koju je otvorio Mihal Pilkjevic (Michal Pilkiewicz) generalni direktor IQVIA za Ukrajinu, jadranski i baltički region, učestvovao je i Vukašin Radulović, predstavnik kompanije „Heliant“.

Radulović je govorio o tome kako kompanija „Heliant“ pomaže u digitalnoj transformaciji zdravstvenog sistema inovativnim rešenjima u Srbiji i regionu i kako podaci koje pružaju informacioni sistemi kompanije „Heliant“ pomažu zdravstvu i unapređuju lečenje pacijenata.

Pored Radulovića i Pilkjevica, na panelu su učestvovali i Jelena Bojović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju i Miloš Milenković iz farmaceutske kompanije Roche“. Panel je moderirala Romanca Pekurari, komercijalni direktor za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu u „IQVIA“.

Na forumu su govorili i predstavnici kompanija Hemofarm, MSD i Sandoz.