Peti Kongres zdravstvenih radnika u privatnom sektoru održan je 1. i 2. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Događaj je organizovala Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije.

 

Ovaj kongres tradicionalno okuplja više od 1200 stručnjaka iz oblasti zdravstva – lekare, farmaceute, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene i farmaceutske tehničare. Kongres su otvorili Dejana Ranković, konsultant za digitalno zdravstvo u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije i dr spec. int. med. Dragana Milutinović, predsednik Naučnog odbora.

Prvog dana kongresa predstavljen je projekat „eKarton“, održani su simpozijumi sponzora i predavanja o oboljenjima gastrointestinalnog trakta i reumatološkim oboljenjima. Teme predavanja drugog dana su bile onkologija, dermatološka oboljenja i oboljenja respiratornog trakta, pored sponzorisanih simpozijuma.

Kao i prethodnih godina, kompanija „Heliant“ je bila jedan od sponzora Kongresa. Zainteresovanim posetiocima i učesnicima događaja predstavili smo naše zdravstvene informacione sisteme, pre svega Heliant Cloud, jednostavno i moderno rešenje za male i srednje privatne zdravstvene ustanove.