Savez ekonomista Srbije organizuje XXXI Kopaonik biznis forum, koji će se održati od 3. do 6. marta u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku. Forum će okupiti preko 1.500 učesnika, pripadnika privredne, akademske i političke zajednice iz regiona.

 

Na predstojećem forumu pod nazivom „Novi globalni kontekst – izazovi neizvesne budućnosti“ predviđena su izlaganja i diskusije o najaktuelnijim ekonomskim i društveno-političkim temama. Tokom ovog četvorodnevnog događaja biće održane 36 panel diskusije, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Poslednji dan Foruma, 6. mart, počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije, a nastaviće se panelima o pitanjima rodne ravnopravnosti, politikama i poslovnim praksama namenjenim deci i mladima, borbi za talente, kao i o pitanjima koja se odnose na transformaciju zdravstvenog sektora.

Jedan od panela tog dana je „Preispitivanje finansiranja zdravstva zasnovanog na podacima“, u kome će učestvovati Vukašin Radulović, partner u kompaniji Heliant. Pored Radulovića, učesnici panela biće Sanja Škodrić Radojević, direktor RFZO, Jelena Bojović, direktor C4IR, Ana Govedarica, generalni menadžer u kompaniji Roche, i Mark Boyd, glavni saradnik za zaštitu podataka u britanskom Open Data Institutu. Moderator panela biće Dragan Lončar, član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije.

Preko tri decenije Kopaonik biznis forum okuplja renomirane stručnjake: profesore, visoke državne zvaničnike iz regiona Zapadnog Balkana, članove diplomatskog kora (Evrope i SAD), predstavnike realnog i finansijskog sektora, domaće i strane investitore i predstavnike međunarodnih finansijskih organizacija. Danas je ovaj događaj snažan nacionalni brend poznat kao „srpski Davos“.