Retina Summit: Pokrenimo promenu, u organizaciji kompanije Roche, posvećen je pokretanju promena u zdravstvenom sistemu, oftamološkoj zajednici, kliničkoj praksi i promenama kroz nauku.

 

Na skupu održanom 24. i 25. novembra na Zlatiboru, koji je otvorila Ana Govedarica, generalna direktorka Roche Srbija i Crna Gora, govorili su ugledni naučnici, profesori univerziteta, zdravstveni radnici i stručnjaci iz različitih oblasti.

Predstavnik kompanije Heliant Vukašin Radulović, u okviru panela „Digitalno doba oftalmologije“, govorio je o rešenjima koja nudi veštačka inteligencija u svetu i kod nas, o iskustvima sa registrima i mobilnim aplikacijama koje mogu da se primene u oftalmologiji kod nas, kao i o tome kako su u Srbiji razvijena rešenja kojim se povezuju primarni i sekundarni nivo zaštite čime se rasterećuje tercijarni nivo.

Pored Radulovića, na panelu su učestvovali i prof. dr Dijana Risimić (UKCS), prof. dr Stela Vujošević (IRCCS MultiMedica, Milano), doc. dr Igor Kovačević (UKCS) i doc. dr Maja Živković (UKC Niš).