Institut za medicinu rada Srbije „Dr Dragomir Karajović“ proslavio je u četvrtak, 26. oktobra 70 godina postojanja. Tim povodom kompaniji „Heliant“ uručena je zahvalnica za pomoć i podršku koju smo pružali ovoj ustanovi tokom proteklih godina.

 

Ovaj važan jubilej obeležen je svečanom akademijom, održanoj u Zadužbini Ilije M. Kolarca, kada je upriličena i dodela zahvalnica dragim prijateljima i saradnicima koji su uz Institut bili u najlepšim i najtežim trenucima veoma izazovne poslednje decenije njegovog postojanja.

 

 

Za izuzetnu i nesebičnu pomoć u radu u redovnom režimu i režimu kovid bolnice tokom pandemije, Institut se zahvalio Vukašinu Raduloviću, partneru u kompaniji „Heliant“, i Danijeli Marković, zameniku šefa implementacije Helianta. Prilikom uručivanja zahvalnice, iz Instituta su istakli koliko su im značili njihovi saveti, instrukcije i pomoć, bez kojih ne bi bilo moguće sprovesti sve aktivnosti i procese zdravstvene zaštite iz oblasti delatnosti Instituta.

 

 

Institut za medicinu rada Srbije „Dr Dragomir Karajović“ osnovan je 1953. godine pri Medicinskom fakultetu u Beogradu kao Klinički centar za profesionalne bolesti. U momentu osnivanja imao je 2 lekara i ukupno 7 zaposlenih, da bi krajem 1990. godine, na svom vrhuncu, imao 204 radnika. Potreba za preventivnom delatnošću koja je posebno naglašena ubrzo nakon osnivanja Instituta ostala je jedno od bitnih obeležja njegovog rada do danas.