Na međunarodnoj konferenciji Budućnost vs. sadašnjost u medicini održanoj u Bijeljini 31. avgusta i 1. septembra, predstavljen je zdravstveni informacioni sistem Heliant Health.

 

Etno-selo Stanišići i JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina okupili su veliki broj međunarodnih stručnjaka: naučnika, lekara, inženjera, pravnika i ostalih relevantnih aktera iz oblasti zdravstva i tehnologije, s ciljem predstavljanja i upoznavanja javnosti sa mogućnostima koje nam pruža digitalizacija i primena veštačke inteligencije u zdravstvenom sektoru.

 

 

Drugi dan konferencije tema je bila „Praktična primena digitalizacije i veštačke inteligencije u zdravstvenoj ustanovi”, u okviru koje je Vukašin Radulović, partner u kompaniji Heliant predstavio dobre prakse iz regiona u digitalizaciji zdravstva.

Događaj je obuhvatio eminentne predavače i vrhunske stručnjake, predstavnike nauke, zdravstvenih ustanova i organa upravljanja zdravstvenim sistemom iz Republike Srpske, Srbije, ali i drugih zemalja širom sveta – Velike Britanije, Austrije, Italije, SAD, Rusije, Sejšela…

Organizatori događaja su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike srpske, JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE), Beograd i „Braincon technologies“, Beč.