Predsednik saveza, Vukašin Radulović, predstavio premijerki Brnabić i ministrima Vlade Srbije mere za olakšavanje pristupa zdravstvenoj zaštiti kroz digitalizaciju.

Prošlog meseca u Palati Srbije predstavnici NALED-ovih šest saveza i BFC kluba gradova i opština sastali su se sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima Vlade Srbije i predstavili im predloge mera za unapređenje standarda građana i uslova poslovanja, koje smatraju prioritetnim.

Koordinacioni sastanak NALED-A SA PREMIJERKOM i ministrima Vlade Srbije

Tom prilikom posebno je istaknuto je da bi među primarnim ciljevima u mandatu nove Vlade trebalo da bude dalja digitalizacija zdravstvenog sistema čime bi građanima bio olakšan pristup zdravstvenoj zaštiti.
Predsednik Saveza za zdravstvo NALED-a, Vukašin Radulović, predstavio je ciljeve Saveza za naredne dve godine. Pre svega, Savez će se zalagati za unapređenje digitalnih procedura i dalji razvoj eZdravstva. Ostali prioriteti su ubrzavanje odobravanja kliničkih ispitivanja novih lekova i optimizacija procedure stavljanja leka na tržište. Pored toga, strateški značajno je povećati iskorišćenost privatnih zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite, što je takođe, jedan od prioritetnih ciljeva.

Koordinacioni sastanak NALED-A SA PREMIJERKOM i ministrima Vlade Srbije

U razgovoru nakon zvaničnog dela programa, premijerka Brnabić je naglasila da se ciljevi Ministarstva zdravlja i NALED-a poklapaju i da veruje da će saradnja u ovoj oblasti biti plodonosna i na dobrobit cele zajednice.
NALED Savez za zdravstvo čine pružaoci zdravstvenih usluga, farmaceutske i IT kompanije, naučne ustanove i lokalne samouprave. Cilj Saveza je podrška institucijama u razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji.