Predstavnik kompanije „Heliant“, Vukašin Radulović, izabran je za predsednika Saveza za zdravstvo NALED-a, nezavisnog, neprofitnog udruženja čija je misija unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji kroz javno-privatni dijalog.

 

– To je za mene velika čast i istovremeno veliko priznanje za „Heliant“, kompaniju čijih više od 100 zaposlenih svakim danom naporno radi pružajući usluge zdravstvu, kaže Radulović, koji je izabran glasovima gotovo svih članova Saveza.

 

– Ovaj izbor predstavlja veliko priznanje i zato što su mnogi članovi Saveza naši partneri na različitim projektima. Lepo je kada od kolega dobiješ takvo priznanje, kada te podrže oni koji sa tobom rade, dobro te poznaju i znaju da stojiš iza svojih reči i obećanja, ističe Radulović.

 

Veoma je važno, smatra novi predsednik Saveza za zdravstvo, i to što su članice, od 10 najvažnijih tema od interesa za zdravstvo kojim će se Savez baviti u naredne dve godine, izdvojile šest tema koje su direktno i tri teme koje su indirektno povezane sa digitalizacijom zdravstva. Time su pokazale da izbor predstavnika kompanije „Heliant“ nije slučajan.

 

– Članovi Saveza su pokazali da u informatizaciji vide odgovor na mnoge izazove sa kojima se suočavaju. Od opštih ciljeva, postavljenih prilikom formiranja Saveza, sada se otišlo i korak dalje u konkretizaciji digitalne transformacije zdravstva. I u „sivoj knjizi zdravstva“, koju NALED svake godine priprema, mnogi konkretni ciljevi će biti povezani sa korišćenjem informacionih tehnologija, kaže Vukašin Radulović.

 

„Heliant“ je, inače, prva IT kompanija koja se učlanila u Savez za zdravstvo NALED-a, u kome su i predstavnici zdravstvenih ustanova i komora, farmaceutskih kuća, instituta, univerziteta, gradova…