U oktobarskom izdanju magazina PC Press, vodećem IT časopisu u zemlji, objavljen je tekst „Heliant: Mobilne aplikacije i e-zdravlje“, koji govori o mobilnim aplikacijama kompanije „Heliant“ i tome kako one pomažu pancijentima da budu angažovaniji kada se radi o kontroli bolesti.

 

 

„Kompanija „Heliant“, koja u fokusu ima softverska rešenja za zdravstvo i brigu o zdravlju, već dugi niz godina razvija svoju granu Touch, koja obuhvata mobilne aplikacije za pacijente za promociju zdravih životnih stilova, za pomoć u dijagnostici bolesti, ali i za široku populaciju svih korisnika Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje“, kaže se u tekstu časopisa PC Press.

 

Ugledni časopis objašnjava da se u kompaniji „Heliant“ „mobilne aplikacije dizajniraju u saradnji sa stručnjacima, lekarima specijalistima i predstavnicima udruženja pacijenata s kojima komuniciraju inženjeri, medicinski saradnici i dizajneri/projektanti kompanije „Heliant“.

 

Najtraženije funkcionalnosti su personalni dosijei i edukativne stranice koje su podrška pacijentima i njihovim porodicama u aktivnoj kontroli bolesti, kao što je slučaj sa aplikacijama za obolele od multiple skleroze i melanoma.

 

 

PC Press se bavio pojedinačno svakom aplikacijom koju je kompanija „Heliant“ razvila – Otvori plavi krug, Moj MS Svet, MojRA, HemApp i MyMelanoma.

 

Jedna od njihovih prednosti, primećuje ovaj časopis, je i to što “mogu da postanu i sredstvo za razvoj zajednice koja promoviše zdrave stilove života i kojoj se priključuju i zdravi i osobe pod rizikom, kao i oboleli“, kao što je slučaj sa aplikacijom Otvori plavi krug.

 

Specijalno izdanje možete čitati u digitalnoj PC Press čitaonici.