Među Heliant šampionima – što su za nas svi koji istrče pet kilometara – u Niškoj Banji su posebno bili raspoloženi Vujica Luković i Nemanja Gružanić. Oni su kroz cilj proleteli rame uz rame, tako da je foto-finiš morao da odlučuje o pobedniku. Među damama ovog puta najbrže su bile Milica Vulić i Kruna Živojinović.

 

Najmasovnija sportsko-poslovna manifestacija kod nas, Business Run, održana je u četvrtak, 8. septembra u Niškoj Banji, uz učešće rekordnih 1.096 takmičara i takmičarki iz 92 kompanije iz cele Srbije.

 

Tradicionalno, zapaženo učešće u trci imao je i desetočlani tim kompanije „Heliant“. Ogroman uspeh je postignut već samim učešćem i činjenicom da su svi završili ovu zahtevnu trku od pet kilometara.

 

Najbrži u Heliant timu bili su Vujica Luković, koji je stazu pretrčao za 24 minuta i 38 sekundi i zauzeo 62. mesto, i Nemanja Gružanić, koji je kroz cilj proleteo istovremeno sa Vujicom, ali je foto-finiš ipak odlučio da je bio za neki milimetar „kraći“.

 

Izuzetno raspoložena za trku bila je i Milica Vulić, koja je među devojkama bila 84. sa vremenom 34:12.

 

Boje kompanije „Heliant“ branili su i:

 

Kruna Živojinović (35:29, 119. mesto),
Dušica Cakić (39:58, 191),
Anastasija Tomić (40:09, 194),
Isidora Adam (42:32, 231),
Marinela Antoniadis Nikolić (44:39, 261),
Bojan Beuković (29:11, 219) i
Marko Adam (46:41, 572).

 

U trci je pobedila kompanija „Delta Holding“ (kompanije su rangirane prema rezultatima troje najbržih takmičara svakog tima), ispred novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i kompanije „Johnson Electric“. Kompanija „Heliant“ zauzela više nego solidno 29. mesto.

I ono što je najvažnije – svi su uživali! U trci se dalo sve od sebe, ali je ostalo dovoljno energije da se posle trčanja opusti u Trkačkom gradu. Tamo su i takmičari i navijači prezalogajili, popili i opustili se uz koncert benda „Kampanela“ i di džeja. Druženje je trajalo negde do 11 uveče. Sutra se, ipak, mora na posao.