Na 15. konferenciji digitalne medicine Future is now, održanoj 31. maja u Beogradu, govorio je i predstavnik kompanije Heliant Vukašin Radulović.

 

On je održao predavanje kao uvod u panel „Podaci – budućnost medicine“ na kome su, pored Radulovića, učestvovali i Nikola Radoman iz Ministarstva zdravlja i dr Džihan Abazović, specijalista urgentne medicine, direktor Vincula Biotech Group.

 

Gosti kompanije Heliant bili su studenti završnih godina Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Konferencija Future is now okuplja predstavnike industrije i sve relevantne zainteresovane strane fokusirane na digitalizaciju i razvoj važnih tehnoloških trendova koji pozitivno utiču na zdravstvenu zaštitu i unapređenje kvaliteta života ljudi. Konferencija predstavlja vodeće mesto za razmenu informacija u digitalizaciji zdravstvene zaštite u centralnoj Evropi.

 

Predavanje „Podaci – budućnost medicine“ Vukašin Radulović

 

Na konferenciji je govorio i kardiolog dr Igor Tulevski na temu „The Future Is in the Clicks and Not In The Bricks“, dr Ivana Božović-Spasojević, medikalni onkolog i načelnica Dnevne bolnice za hemioterapiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, predstavila je aplikaciju za pacijente, o izazovima obrade podataka o ličnosti i upotrebi veštačke inteligencije u zdravstvenom sektoru govorio je Ivan Milošević, partner advokatske kancelarije Janković Popović Mitić, dok je na temu „Onkologija kao predvodnik strukturiranog korišćenja podataka“ izlaganje imao Siniša Košćina, glavni menadžer za razvoj poslovanja IN2 Grupe.

 

Program je moderirala i vodila dr Ivana Božović, novinarka informativnog programa Radio-televizije Srbije.