Čim se epidemiološka kriza primirila dovoljno da mogu da se ponovo održavaju i takmičenja rekreativaca, Heliantovi sportisti su nastavili da ređaju uspehe. Čestitamo Ivanu Živojinoviću Žiletu, Neveni Veljković i Bobanu Mladenoviću, koji su uspešno predstavili našu kompaniju na nedavno održavnom 34. Beogradskom maratonu.

 

Najuspešniji Heliantov atletičar, Ivan Živojinović Žile, još jednom je istrčao maraton. Ovog puta je 42 kilometara i 195 metara prešao za fantastičnih 4 sata i 4 minuta.

I nije bio jedini! Koleginica i kolega – nimalo slučajno iz iste kancelarije – Nevena Veljković i Boban Mladenović, takođe su postigli sjajan uspeh, bez problema pretrčavši polumaraton (21,1 km).

 

Žiletov uspeh je tim značajniji jer je za ovako ekstreman napor bio spreman uprkos tome što je u februaru preležao koronu, zbog čega mesec i po nije mogao intenzivnije da trenira.

 

U čemu je tajna, pita se većina nas koji maraton ne bismo uspeli ni da prepešačimo?

 

Živojinović kaže da nije previše forsirao tokom trke, verovao je u svoje mogućnosti, napravio dobar plan. Ponela ga je lepa atmosfera koju su napravili maratonci i publika. Istrajao je uprkos ogromnom naporu tokom za maratonce izuzetno toplog prolećnog dana. Uspeo je da prevaziđe i krizu koja je njegovo telo stigla oko 32. kilometra.

 

Tako se isplatilo i to što svaki dan dolazi biciklom na posao u Heliant, ali i trčanje dva-tri puta nedeljno po 10-ak kilometara, vikendom to bude i duplo duže. Istrajava i pored toga što ima dosta porodičnih i poslovnih obaveza.

„Najvažnije je da osećate telo, treba ga uvek poslušati kada ono pozove na to da se napravi pauza, da se osveži i odmori“, kaže Žile.

 

On je ozbiljnije počeo da trči tek pre 4-5 godina, maraton je prvi put istrčao prošle godine (kada je to bilo moguće jedino na „virtuelan“ način, uz pomoć aplikacije), ali je marljivim radom na sebi dogurao i do kapitena Heliantovog tima, koji je pre korone nizao uspehe na takmičenjima Serbia Business Run.

 

Ekipa Helianta nestrpljivo očekuje SBR trke sa drugim kompanijama, koje bi posle skoro dvogodišnje pauze u septembru trebalo da se nastave u Subotici, Novom Sadu, Beogradu i Nišu.