Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije 27. i 28. februara organizovala je u hotelu Crowne Plaza u Beogradu Drugi kongres zdravstvenih radnika u privatnom sektoru, u kome je bilo gostiju i iz regiona i Evrope.

 

Posle uspešnog prvog kongresa, ove se godine prijavilo više od 2.000 zdravstvenih radnika, među kojima su bili i predstavnici Helianta, kao učesnici i izlagači.

Heliant je predstavio svoje informacione sisteme – zdravstveni Heliant Health, poslovni Moneo i laboratorijski Infolab LIS.

 

 

Kongres je inače akreditovan za sve zdravstvene radnike: lekare, stomatologe, farmaceute, biohemičare, medicinske sestre, zdravstvene tehničare.

Među predavačima na Kongresu bili su mnogi istaknuti zdravstveni radnici i profesori, kao što su akademik prof. dr Đorđe Radak, prof. dr Dragan Delić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, akademkinja prof. dr sc. Mirna Šitum, redovna članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, prof. dr Branimir Nestorović sa Univerzitetske dečje klinike Tiršova i drugi.

Vlasnici privatnih bolnica i ordinacija osnovali su 2014. godine Asocijaciju privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije, sa ciljem da privatni zdravstveni sektor bude integralni, funkcionalni deo sistema zdravstvene zaštite u Srbiji u najboljem interesu paijenata. Udruženje okuplja najveće bolnice, poliklinike, ordinacije, biohemijske laboratorije i apoteke.