Treću godinu za redom zaposleni u Heliantu sa porodicama se posle godišnjih odmora okupljaju na Adi Ciganliji, gde od jutra do mraka uživaju u druženju, roštiljanju, kuvanju i igranju.

Vreme je bilo prelepo, a okupljanje savršeno organizovano. I ovog je puta Heliantov specijalni tim za nabavke sastojaka koji su boravak na Adi začinili ukusima koji će se pamtiti, delovao savršeno usklađeno i efikasno.

Još u rano subotnje jutro, na Adu je transportovana poprilična količina ića, pića i kotlića… Dopremljeno je i bure od kupusa, koje je poslužilo kao frižider, napunjeno ledom, pivom i sokovima. Strateški je zauzeto dovoljno stolova u parku kako bi se udobno smestila brojna Heliantova ekipa. Organizacija je funkcionisala kao sat.

Istina, sve je, u ovoj ekipi programera, neočekivano zavisilo od – Draganinog blokčeta, Svetog pisma ovog okupljanja u kome je sažeto višegodišnje iskustvo nabavke namirnica, u koje je upisana svaka sitnica koju je neophodno nabaviti kako bi svi mogli opušteno da uživaju.

rostilj

Brojna ekipa Heliantovih gurmana mogla je da stupi na scenu. Dragana se odmah bacila na spremanje gulaša u kotliću. Kod nje je završilo 6 kila mesa, od 20-ak kg koje je Milan Simonović, mesarski sin, iskusno probrao, u količinama dovoljnim za sve.

Štos je u tome, odaje Milan tajnu uspešne organizacije, da se obezbedi u proseku 450 grama za svakog. Tako da niko nije ostao gladan, a preteklo je i za frižider u firmi.

Spremljen je i roštilj, na kome je završilo 12 kg ćevapa i kobasica. Nekih 4 kila krilaca su pod gladnim očima nestajali pošto je kulinarska magija Heliantovih gril-majstora učinila da neodoljivo mirišu. Da ne pričamo o onoj hrskavoj slaninici i vratu, koje su majstori tako spremili da su se jeli očima.

O svemu se mislilo. Bilo je čak i kafe iz termosa. Kinder jaja za decu. Lopte, frizbi.

Jedna od onih savršenih subota, koju jedva čekamo da ponovimo.

Oops...
Slider with alias ada not found.