Vlasnica Pedijatrijske ordinacije „Lukić“ iz Novog Sada, dr med. Mirjana Lukić, kaže da je Heliantov informacioni sistem lak za korišćenje, smanjio je bespotrebnu papirologiju i prekucavanje podataka – tako da ga svima preporučuje.

 

– Svega par meseci pošto smo počeli da radimo, krajem 2016. godine, odlučili smo se da uzmemo Heliant Health zdravstveni informacioni sistem, kaže dr med. Mirjana Lukić.

 

Lak za snalaženje

– Sistem, dakle, već duže od dve godine savršeno funkcioniše. Veoma je pregledan i lako se u njemu snalazimo. Uz to, sve što sam tražila da se dodatno uradi, momci iz Helianta su to brzo dodali ili promenili.

Imamo odičnu saradnju i sa centralom Helianta. Kada imamo neki problem u roku od pola sata kasnije oni ga rešavaju. Zaista su profesionalni, sistem je super i ja Heliant preporučujem svima koje poznajem, kaže dr Lukić i dodaje:

 

Dostupni su svi izveštaji

– Izveštaj koji šaljemo Institutu za javno zdravlje, recimo, Heliant je dodao čim smo zatražili.

Svi izveštaji koje mi, kao privatna ordinacija, moramo da uradimo, uz ovaj program lako su nam dostupni i sve savršeno funkcioniše. Informacioni sistem zadovoljava sve naše potrebe.

Heliant Health sam zato i tražila, kako ne bih morala da po fajlovima pacijenata tražim različite informacije, od toga kad je bio kod nas, zbog čega je bio… Ovako je efikasno, jednostavno, brzo ide i pregledno.

 

Nema bespotrebnih papira

– Sve dolazke pacijenata vidim u sistemu, tako da nema gomilanja bespotrebnih papira kao ranije.

Pomaže mi i to što nemam obavezu da štampam izveštaj koji ću da arhiviram kod sebe narednih 10 godina. Pacijent dobije svoj primerak, moj je na serveru i – to je to.

 

Nema potrebe da kucam previše

– Ja sam ranije radila i u državnoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je korišćen jedan informaconi sistem koji nije bio tako loš, ali kada sam prešla u Dom zdravlja u Novom Sadu videla sam da oni rade sa Heliantom. Videla sam još tamo da je prilagodljiv i da se brzo savlada. Ja sam za što manje papira, tako da je bilo logično da taj sistem uvedem i u svoju ordinaciju.

Uz neke manje modifikacije, Heliant Health koji mi koristimo je vrlo sličan onom u kome rade u Domu zdravlja. Kod nas je prilagođen tako da nema potrebe da kucam izveštaje ponovo, tako da samo izmenim trenutne podatke koji se odnose na datog pacijenta, kaže za heliant.rs dr med. Mirjana Lukić, vlasnica Pedijatrijske ordinacije „Lukić“.