Kompanija Heliant je ove godine uvela zdravstveni informacioni sistem Heliant Health, finansijski Moneo i laboratorijski Infolab LIS u Opštu bolnicu Čačak, najpoznatiju zdravstvenu ustanovu Moravičkog okruga.

 

Unapređenje rada lekara i medicinskog osoblja

Korišćenje zdravstvenog informacionog sistema Heliant Health je već dosta olakšalo rad lekara i medicinskog osoblja, učinivši efikasnijim prijem pacijenata i praćenje njihove bolesti.

Kompletna interakcija između pacijenata i bolnice, kao i komunikacija unutar bolnice, biće značajno olakšana. Izveštavanje prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje je neuporedivo jednostavnije.

 

Automatizacija i uštede

Sve medicinske i administrativne procedure u bolnici su automatizovane, uz povećanu efikasnost i smanjene troškove.

Poslovni procesi su integrisani, omogućavajući detaljno izveštavanje i kvalitetniji protok informacija kroz Moneo informacioni sistem.

Sa softverskim paketom Infolab LIS kompanije Heliant, koji OB Čačak sada koristi, na jednostavan, automatizovan i efikasan način su pokrivene sve potrebe laboratorije, kao posebnog sistema, ali tako da je istovremeno integrisana i sa svim drugim delovima bolnice.

 

O Opštoj bolnici Čačak

Opšta bolnica Čačak je najstarija i najpoznatija zdravstvena ustanova na području Moravičkog upravnog okruga, sa dugom bolničkom tradicijom. Prva vojna bolnica u Čačku je osnovana još 1836. godine, dok prva civilna bolnica, preteča OB Čačak, datira iz 1868. Danas ima preko 500 postelja i pruža različite zdravstvene usluge, uključujući stacionarnu i polikliničku negu.